Palon kuntorasteilla yli 2000 osallistujaa kuluneella kaudella

14.10.2024

Kauden 2024 kuntorastit päättyivät 6.10. Piirosen kuntokeskukselta käytyyn sprinttiin. Osallistujamäärä jäi syysviileässä säässä keskimääräistä pienemmäksi. Samoin kävi kauden viimeisillä Keski-Uusimaa rasteilla, jotka pidettiin päivä- ja yö-kisana Kummelbergenin kosteissa maastoissa syyskuun lopulla. 

Koko kauden mittaan rasteilla kävi kuitenkin suhteellisen mukavasti suunnistajia. Yhteensä kahdessakymmenessä tapahtumassa suorituksia kirjattiin yli 2000, mikä oli lähes edellisen vuoden tasoa. Lievä vähennys johtuu siitä, että Viikkorasteja oli kaksi vähemmän kuin edellisvuonna. KU-rasteilla kävijöitä oli keskimäärin 173 osallistujaa tapahtumaa kohti, Viikkorasteilla vastaavasti 64. Edellisvuoden luvut olivat 175 ja 65.  KU-rastien luvut ovat vielä kaukana koronaa edeltävistä luvuista

 Parhaiten osallistujia tuntuvat vetävän perinteisen oloiset metsämaastot, jotka ovat kohtalaisen lähellä keskustaa.  Purolan-Hiihtomajan maastoissa pidetyt KU-rastit keräsivät helatorstaina runsaat 220 osallistujaa. Vastaavasti Kaakkolan-Mannimetsän elokuisilla Viikkorasteilla rastinhakijoita oli lähemmäs sata.  Etäämpänä sijaitsevat vaativammat -  ja perinteisesti ajatellen paremmat maastot eivät näytä vetävän siinä määrin kuntosuunnistajia kuin ennen.  Kilpailulajina nouseva sprinttisuunnistus ei myöskään vedä - ainakaan vielä - kuntosuunnistajia kuten perinteinen metsäsuunnistus. Kaupungin lähimaastojen liikunnallisen merkityksen huomioon ottaminen kaupungin kasvaessa on näistäkin syistä tärkeää.